Komentar : Hrtenizam i harač na pasivne.

„Odabrao Đelo Hadžiselimović“, sintagma kojom su završavale odjavne špice dokumentarnih filmova, postala je brend onog kvalitetnog što HRT nudi. Emisije “Latinice”, “Globalnog sijela”, također spadaju među one koje sam  smatrao zabavnim. Nekome su omiljeni dokumentarci o “zločinima partizana”, kao i proustaški istupi svećenika u live prijenosu  na javnoj televiziji. Naravno, to je sve subjektivni dojam svakoga od nas i sjećanja  koja smo odlučili  pohraniti birajući željenu tipku na daljinskom upravljaču. Aktualnom HRT-u, dovoljno bi bilo uposliti  Velimira Bujaneca kako bi široj javnosti bolje predočili “kvalitet” njihovog programa i informisanja javnosti.Predlažem i “vidovitog Milana”  u ponoćnom terminu pa da sve to bude pravi „HRTenizam“ kojim pervertiraju ulogu javnog servisa. Idiotizam, kretenizam ili „HRTenizam“, povežite sami i svoj doprinos ostavite na: https://www.peticija24.com/ukinimo_hrt_pristojbu. Harač za pasivne je ono problemski objektivno u priči koja se tiče svih onih koji plaćaju porez na vlastitu lijenost, odnosno HRT-pristojbu. Administracija stranice „Ukinimo Hrt pristojbu“  prikupila je do sada 30.796 potpisa. Tu su ljudi raznih političkih preferencija, dobi, svi oni koji žele   ukinuti ili barem smanjiti izdvajanje novca za sadržaj čija se informativna  i programska vrijednost oblikuje ovisno izbornim rezultatima.

Ne biraju se više metode naplačivanja  HRT pristojbe i potražnje načina da se isprazni novčanik ukoliko je i ostalo nešto u njemu. Izdvojit ću  jednu od pristiglih poruka koje su mi ustupile kolege sa stranice „Ukinimo Hrt pristojbu“ , na čiju zamolbu i pišem ovaj tekst. „ Objavite ovo da zbog radia u kamionima obilaze firme i naplacuju kazne … tome treba stati na kraj… ulaze u kamione gledaju sjede u kaficima i snimaju gdje ae okupljaju kamioni prepisuju imena firmi i onda idu okolo i globe… s tim da ni radio slusati ne smijemo preko kompjutera u firmama … nebuloze .. bar da se ima sta slusati i gledati sto se tice i tv..“

Kao što je Đelo Hadžiselimović odabrao kvalitetne dokumentarce, tako i nezadovoljna javnost može odabrati aktivan pristup  počevši od potpisivanja peticije. Djeluj ili plaćaj!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


O nama

Napiši nešto o nama


KONTAKTIRAJ NASZadnji postovi


Comments