Najveći protest do sada : “Titov duh još proganja određene skupine”

Zagreb, 7.5.2016.- Graðanska inicijativa "Krug za Trg" organizirala je na Trgu maršala Tita deseti prosvjed pod nazivom "Maknimo simbole zloèina iz javnog prostora - maknimo maršala Tita iz Zagreba i Hrvatske". foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ ua
Zagreb, 7.5.2016.- Graðanska inicijativa “Krug za Trg” organizirala je na Trgu maršala Tita deseti prosvjed pod nazivom “Maknimo simbole zloèina iz javnog prostora – maknimo maršala Tita iz Zagreba i Hrvatske”.
foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ ua

GRAĐANSKA inicijativa Krug za Trg organizirala je deseti put javni skup na kojem je ponovila zahtjev za preimenovanjem Trga maršala Tita u Kazališni trg, čime se, kako su kazali, ispunjava rezolucija Hrvatskog sabora o uklanjanju tragova totalitarnih režima. Prenosi index.hr

Vijorili su se danas na prelijepom zagrebačkom trgu transparenti s porukama :”Tito, masovni ubojica i terorist”, “Tito na vrhu liste svjetskih zločinaca”, “Zločinci i zatirači ljudskih prava nisu zaslužili imena trgova” , te pjevali budnice poput “Ustani bane”.

Na Trgu Maršala Tita pronašla se i zastava HDZ-a. Očito među zagovornicima  inicijative oslonac čine pripadnici ove , ali i drugih stranaka desnog političko – ideloškog pogleda. Koordinator inicijative Ante Beljo je naglasio kako u Hrvatskoj još i danas živi duh jugoslavenskog totalitarizma.

“Oni sebe zovu antifašisti, ali među njima su u dosta slučajeva objedinjeni četnici, udbaši, orjunaši i nevladine organizacije,” rekao je Beljo i dodao da domoljubi neće dati hrvatsku državu koju su stvorili nakon 800 godina.

“Nećemo vas više plaćati i žalite se koliko god hoćete”, kazao je Beljo za nevladine udruge te poručio: “Naša se generacija mora riješiti tereta naših mitologija, koje ne smijemo ostaviti djeci”.

S obzirom da je Ante Beljo pozvao građane da podrže inicijativu za potporu ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću, te da potpišu peticiju protiv kandidature Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a, nije teško odgonetnuti kakva skupina ljudi stoji iza protesta.

Hoće li jednoga dana ova inicijativa uroditi plodom? Ostaje da vidimo u vremenu pred nama. Građani Republike Hrvatske zasigurno imaju ozbiljnijih tema koje ih muče.

Kako god : Trg ostaje Maršalov , nepokoreni grad ostaje nepokoren. 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


O nama

Napiši nešto o nama


KONTAKTIRAJ NASZadnji postovi


Comments