Petrov opleo po Prgometu

 

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov najavio je da će svi Mostovi zastupnici sutra biti na glasovanju, a vjeruje da će se ovaj put uspjeti skupiti potrebni kvorum za izglasavanje više od 20 zakona i izvještaja koji su na čekanju već tri tjedna.

Kaže da nikada nije rekao da se na jesen ide na prijevremene izbore.

– Ne znam na koji način su to prenijeli mediji. Mislim da je vrlo jasno da je Vlada u ovom trenutku stabilna što se tiče i većine u Saboru. Jasno je i razlog zašto smo mi ušli u ovu priču, da se provedu promjene za koje smo se zalagali i prije izbora, i da je to jedini naš interes i normalno da ako jedna od strana nije zadovoljna, nije se ostvario njezin interes, da onda ne vidimo razloga u postojanju takve Vlade, ali s druge strane ja vjerujem da smo se posložili. Vjerujem da su i svi napadi i neke dječje bolesti prošli i zaista se nadam da ćemo početi raditi. Ono što sam rekao i dodatno komentirao što se tiče jeseni pa je to nekome bilo čudno, rekao sam da najesen počinju najveći reformski paketi, što se tiče akcijskog plana reformi i onda, ako tu zaškripi, to je možda najfragilnija točka, možda su zbog toga komentirali da sam najavio izbore, a nisam – pojašnjava Petrov.

Priznaje da bi sve moglo bolje funkcionirati, ali vjeruje da će se moći nastaviti raditi.

Demantira da se posvađao sa svojim bivšim savjetnikom Ivicom Relkovićem.

– U svađi? To pitate radi izjave gospodinaPrgometa? Mislim da bih mogao težiti postati sličan nekom gospodinu Prgometu budući da on sve zna i kad nema informacije. Jučer sam s gospodinom Relkovićem bio na dva sastanka – tvrdi Petrov.

Osvrnuo se i na inicijativu SDP-a za opoziv prvog potpredsjednika Vlade i šefa HDZ-aTomislava Karamarka nakon afere Konzultantica, te ustvrdio da treba pričekati odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

– Mislim da nije korektno dok određene ustanove obavljaju svoj posao, jedan je postupak u tijeku, na bilo kakav način to komentirati. Mi možemo komentirati njihovu odluku kakva bude, ali na bilo kakav način utjecati na njihovu odluku, a to je moguće ukoliko komentirate, mislim da nije korektno. Mi ćemo se suzdržati od bilo kakvih komentara dok se ne donese odluka koju sada radi povjerenstvo – kazao je Petrov.

Novinare je zanimalo je li Karamarko s obzirom na cijelu priču sam trebao podnijetiostavku, kako to rade političari u drugim zemljama.

– Hrvatska je čudna zemlja što se tiče politike. Zadnjih 25 godina, ne bih uzimao samo primjer samo zadnjih mjesec ili zadnjih 6 mjeseci – tvrdi Petrov.

Prenosi vecernji.hr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


O nama

Napiši nešto o nama


KONTAKTIRAJ NASZadnji postovi


Comments